Familieterapi
Når et barn/ung ikke har det godt, eller viser tegn på ubalance, er det de voksnes ansvar at kigge lidt på sig selv og familiemønstret.
Formålet med familieterapi er at få familiemedlemmerne til at ”se” hinanden og at opleve at alle i familien gør sit bedste.
Få den enkelte i familien til at føle sig ok og god nok.
Det er vigtigt at høre hvad alle familiemedlemmer tænker om hele situationen. At høre hvad børn ser og tænker, – og de voksne skal sige hvad de ser og tænker – det kan blive noget helt nyt for en familie.
Ofte har vi for travlt i hverdagen til at se,lytte og snakke med hinanden om det der sker lige her og nu.
Vi snakker selvfølgelig om de rent praktiske ting; hvem skal hvad og hvornår. Men hvordan vi egentlig har det og hvad vi har oplevet i dag på godt og ondt, det bliver der ikke altid tid til.
Hvis én af forældrene ikke har det godt, eller det ikke går så godt i parforholdet, vil mange voksne skåne deres børn for denne snak. Men børn har nogle utrolige sanser, så de mærker og fornemmer en masse, uden at vide hvad det er. DET er værre – end den reelle snak. For børn vil oftest som det første tænke; hvad har jeg gjort galt, er det mon min skyld?
Derfor – kan nogle familier have brug for familieterapi.
Jeg snakker først og fremmest med forældrene om hvad de mener om problemet, og i løbet af processen vil jeg drage børnene ind i snakken.
Familieterapi laver jeg både herhjemme, men tager også ud i familien, hvor jeres dagligdag er. Alt efter hvilken problematik og hvad I har behov for.
Et besøg i en familie eller en snak med hele familien varer ofte 1½-2 timer.